Metges de Catalunya adverteix a l’Hospital de Sant Pau que no acceptarà l’impagament de nòmines

Sant PauLa delegada de Metges de Catalunya (MC) i presidenta del comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Pau, Carme Pérez, ha advertit a la gerència que els representants dels treballadors “no acceptaran” un possible impagament de les nòmines d’agost si finalment l’hospital no rep la transferència del Servei Català de la Salut (CatSalut) corresponent al mes de juliol.

En una carta dirigida divendres passat al personal, el gerent de l’Hospital de Sant Pau, Xavier Corbella, ha alertat que l’impagament de la contractació del mes de juliol per part del CatSalut “tensiona moltíssim” la tresoreria del complex sanitari i posa en perill el pagament de la nòmina d’agost, en cas que la Generalitat no efectuï aquesta transferència.

La Generalitat ha d’abonar aquest mes 22 milions d’euros a l’Hospital de Sant Pau per la contractació d’activitat assistencial. No obstant això, com ha passat amb la resta d’hospitals de la xarxa concertada, la transferència d’aquesta quantitat s’endarrerirà com a conseqüència de la falta de liquiditat del govern català.

Com a resposta a aquest comunicat , Carme Pérez, assenyala que una empresa amb “més de 1.000 milions de patrimoni net” no pot deixar de pagar als seus treballadors. Pérez recorda que l’hospital i la seva fundació privada “comparteixen caixa” i que, en cas de manca de liquiditat, la Fundació “pot avançar” l’import que necessiti l’hospital, com ha fet en anteriors ocasions.

En aquest sentit, Pérez avisa a la direcció de l’hospital que si finalment els treballadors no cobren la nòmina d’agost, el comitè d’empresa recorrerà a la llei concursal, instant un concurs de creditors per alçament de bens, per exigir que l’hospital respongui dels seus deutes amb el patrimoni de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Com han fet la majoria de centres concertats, Sant Pau activarà una pòlissa de crèdit bancari per fer front al pagament de les nòmines de juliol. Ara bé, segons la gerència, amb aquesta operació la pòlissa quedarà esgotada i no es podrà garantir el pagament de la nòmina d’agost si la Generalitat no ingressa els 22 milions del concert de juliol.

L’Hospital de Sant Pau es troba immers en un procés d’investigació judicial arran de les denuncies presentades per MC i altres sindicats per presumptes irregularitats en la gestió del centre.

Un pensament a “Metges de Catalunya adverteix a l’Hospital de Sant Pau que no acceptarà l’impagament de nòmines

Deixa un comentari