MC aconsegueix paralitzar l’ERO de l’Hospital de Sant Pau

Sant PauSilenci administratiu. L’ERO de l’Hospital de Sant Pau no podrà executar-se a causa de l’absència de resposta del Departament d’Empresa i Ocupació davant la sol·licitud de suspensió temporal de l’expedient presentada per la delegada sindical de Metges de Catalunya (MC) Carme Pérez Martínez.

L’ERO, aprovat l’11 de novembre de 2011, autoritzava a l’empresa a suspendre els contractes de 1.397 treballadors durant 15 dies. El comitè d’empresa va interposar un recurs d’alçada contra la resolució i, de forma complementària, la delegada de MC va presentar una sol·licitud de suspensió de l’executivitat de la resolució, ja que aquesta havia estat impugnada.

Transcorreguts 30 dies des de la presentació de la sol·licitud, sense que aquesta hagi obtingut resposta, s’aplica la norma del silenci administratiu i la petició de paralització temporal de l’ERO queda aprovada.

D’aquesta manera, fins que no hi hagi una resolució respecte al recurs d’alçada interposat pel comitè, l’empresa no podrà aplicar la suspensió dels contractes de treball.

La paralització de l’ERO computa a partir del dia 28 de gener de 2012, data en la que es compleixen trenta dies des de la presentació de la sol·licitud. Així les coses, els 157 treballadors que estaven afectats aquest divendres per l’expedient de regulació d’ocupació podran acudir amb normalitat als seus llocs de treball.

D’altra banda, continua en tràmit judicial la denúncia presentada per MC contra el director i el cap de Relacions Laborals dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Empresa i Ocupació, Eliseo Oriol i Joan Palet, respectivament, per un “presumpte delicte de prevaricació” en l’autorització de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de l’Hospital de Sant Pau.

Un pensament a “MC aconsegueix paralitzar l’ERO de l’Hospital de Sant Pau

  1. Molt bona feina. Això demostra que una acció sindical ben feta acaba funcionant. Moltes felicitats!!

Deixa un comentari