Arriba el Tercer Congrés

El proper dimarts, 19 de juny, tindrà lloc el Tercer Congrés de Metges de Catalunya al Centre Cultural Unnim de Terrassa.

300 afiliats s’han inscrit al Congrés i participaran en la jornada en què s’analitzarà la situació actual de la sanitat catalana i es definirà l’estratègia sindical dels propers quatre anys.

La ponència congressual del matí porta per títol “Model sanitari i anàlisi” i se centrarà en les conseqüències derivades de les retallades pressupostàries i dels últims canvis en la normativa laboral. A més, els ponents presentaran una proposta d’acció per a l’organització davant l’actual escenari del sector sanitari.

“Perspectives de futur de la professió mèdica a Catalunya” ocuparà la ponència de la tarda i oferirà respostes sobre els grans ítems que determinaran el futur de l’exercici  de la professió mèdica en els aspectes de la contractació i la participació dels facultatius en la gestió sanitària.

Retransmissió online

El Tercer Congrés de Metges de Catalunya s’emetrà íntegrament i en directe a través del web del sindicat. De la mateixa manera, l’acte es podrà seguir a twitter al perfil oficial de MC (@metgescatalunya) i amb l’etiqueta #CongrésMC.

En aquest sentit, els afiliats que així ho desitgin, podran participar en el Congrés fent arribar les seves preguntes o comentaris a través d’aquesta xarxa social (twitter). Alguns d’aquests missatges s’incorporaran als torns de debat previstos durant la jornada.

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, presidirà la sessió inaugural del Congrés que clourà amb la lectura de les conclusions i amb la presència de nombroses personalitats del sector, com el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Fernando Vizcarro; el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Miquel Vilardell; el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, i el director adjunt d’Afers Assistencials de l’Institut Català de la Salut (ICS), Jaume Benavent. També hi assistiran els representants de les tres patronals de la sanitat catalana: UCH, CSC i ACES.

Eleccions

El mateix dia del Congrés se celebraran les eleccions a la direcció del sindicat i als càrrecs directius dels diferents sectors professionals en què s’estructura l’organització.

Encara que no s’hagin inscrit al Congrés, tots els afiliats que es desplacin fins a Terrassa podran exercir el seu dret a vot entre les 10 i les 19 hores.

Un pensament a “Arriba el Tercer Congrés

  1. Com a membre del Comitè organitzador i vicepresidenta del III Congrés vull dir-vos que estic il•lusionada i molt agraïda als inscrits per l’esforç que representa el desplaçament, per alguns més curt i per altres uns quants kilòmetres. Penso que les ponències seran del vostre interès, espero que el debat sigui enriquidor i que les conclusions tracin les línies estratègiques de MC pels propers quatre anys. També hi haurà temps per prendre un cafè mentre retrobem companys que fa temps que no veiem, potser fer noves coneixences i fer petar la xerrada mentre dinem. M’agradarà molt poder-vos saludar personalment. Fins dimarts.

Deixa un comentari