“El nostre objectiu és oferir una formació àmplia a un preu molt competitiu”

Carmen Sánchez Ufarte Secretària adjunta de Formació de Metges de Catalunya.

Pregunta. Què ofereix Metges de Catalunya en el seu servei de formació?

R. El servei de Formació és un dels més importants del sindicat i un dels que més hem de desenvolupar en el futur. El metge necessita formar-se i més amb la implantació de la recertificació que està enllestint el ministeri de Sanitat. El nostre objectiu és oferir una formació àmplia a un preu molt competitiu. Qualitat i preu, aquest és el plantejament.  

Pregunta. També s’ofereixen cursos de formació gratuïta?

R. Efectivament, sobretot dirigits als nostres delegats sindicals perquè coneguin aspectes rellevants per exercir la seva tasca de representants dels treballadors, com podria ser la legislació de referència. També els formem en habilitats com tècniques de negociació, gestió de conflictes, lideratge, comunicació, etc. Volem professionalitzar el paper del delegat perquè la seva dedicació sigui el més eficaç possible.    

P. Quin és el valor afegit de la formació que ofereix MC respecte a la que ofereixen altres entitats i organitzacions?  

R. Fonamentalment és la especificitat. La nostra formació està plantejada i es dirigeix específicament a les necessitats dels metges, tant en els aspectes professionals de formació continuada, com en les habilitats i aptituds necessàries per exercir la professió mèdica. Volem que la formació que oferim sigui aplicable, que la qualitat resulti de la utilitat d’allò en què estem formant. A més, també volem avançar-nos a les necessitats i als requeriments que puguin tenir els metges, ja que el seu entorn i les seves condicions de treball estan canviant. La innovació també és un segell dels nostres cursos.

P. Algun exemple d’aquests nous camps de formació en què es vol introduir el sindicat?

R. Formació d’idiomes. A partir de l’octubre començarem a fer cursos de català, acreditats pel Consorci per a la Normalització Lingüística, perquè els metges que no ho tinguin puguin obtindre el nivell C. I més endavant obrirem el ventall a altres idiomes. I, per altra banda, la formació en habilitats, coaching aplicat a la consulta, intel·ligència emocional, etc.

P. Tota la formació és presencial?

R. Des de fa poc també estem oferint cursos online i després de l’estiu posarem en marxa, conjuntament amb la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), una plataforma pròpia de formació en línia. El e-learning és un altre dels puntals de formació que desenvoluparem.

P. Amb quina acreditació compten els cursos de formació que ofereix MC?

R. Els cursos adreçats als metges compten amb l’acreditació del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. I a mig termini volem connectar la formació del sindicat amb les facultats de medicina perquè es puguin convalidar per crèdits de la carrera.

Vegeu aquí el cursos de formació de Metges de Catalunya

Deixa un comentari