Premis 2

Tribuna d’opinió


Pep Puey

Pep Puey

Llegeixo al web del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) la relació de premiats que dilluns a la nit van recollir el guardó a l’Excel·lència Professional. Aquests premis s’atorguen anualment des de l’any 2004 per “reconèixer públicament la tasca dels metges catalans que han destacat per la seva activitat professional”.

Els guardons es concedeixen als metges que han destacat durant l’any per la seva excelsitud, per la seva trajectòria, per l’honestedat, el compromís, l’altruisme i la integritat en els principis i en la deontologia professional. Molt bé, una iniciativa endogàmica però fantàstica envers un col·lectiu que, si es dedica al que sap fer, contribueix de forma decisiva al desenvolupament humà i al benestar social.

Així doncs, el COMB reconeix la labor dels metges en els àmbits de “medicina hospitalària, atenció primària, salut pública i mental, atenció sociosanitària, recerca biomèdica, educació mèdica i humanitats mèdiques”.

Repasso un a un els premiats i les premiades i em trobo amb una sorpresa: Manel del Castillo Rey. Ah però aquest senyor és metge? Es veu que , encara que en el seu currículum únicament apareguin un reguitzell de càrrecs directius, un rere l’altre. Veiem-ho en el seu perfil a la xarxa professional linkedin.

  • Director gerente en Hospital Sant Joan de Deu
  • Director gerente en Hospital Municipal de Badalona
  • Director gerente en Fundación Hospital de Manacor
  • Director provincial en Insalud
Premiats 2013

Premiats 2013

Trobo que hi ha molta direcció i poca consulta, quiròfan o laboratori. O potser és que només m’ho sembla a mi. A més, en l’actualitat compagina la gerència de l’Hospital Sant Joan de Deú amb la secretaria general de CAPSS, patronal del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC).

Em pregunto per quina qualitat de les anteriors el jurat del COMB ha decidit atorgar-li el premi a l’Excel·lència Professional. Perquè segurament la seva tasca com a executiu és molt bona, però estima el que es diria estima cap els metges, no sembla tenir-ne. I em limito a jutjar la seva actuació al capdavant del CSC, on carrega de forma sistemàtica contra els metges de la xarxa concertada, intentant una aniquilació (de moment) impossible.

Els representants dels professionals mèdics l’hem patit en primera persona durant la negociació del conveni de la XHUP i al Consell de la Professió Mèdica de Catalunya, on, recordo, va titllar els metges de “miners” (amb tot el respecte i admiració que em mereix aquesta professió). També el coneixem bé per les reunions ‘discretes’ que ha mantingut amb organitzacions en què destil·la una animadversió subtil i sibil·lina contra els metges.

Però els seus mèrits mèdics són mereixedors del reconeixement del COMB. Parafrasejant el president del col·legi, Miquel Vilardell, durant l’acte de lliurament dels premis, “en moments de crisi podem caure en la desil·lusió, però els premiats són exemple de professionals compromesos”. Doncs això, fantàstic. A menjar canapès.

Pep Puey és cirurgià de l’Hospital de Terrassa i secretari de coordinació jurídica de Metges de Catalunya.

3 pensaments a “Premis 2

  1. Home Pep, que et penses que es el COMB? Negocis per fer diners. I entre ells es donen premis. Fa igual que sigui metge o no, es del seu cercle social.

  2. El COMB és un aparador polític tan fals com qualsevol altre, per això no m’estranya que atorguin un guardó per bon metge a un gestor que el seu objectiu és acabar amb els bons metges. Quina paradoxa tan patètica!

    Ester.

  3. reseguint el llistat també podem trobar-ne un que cap a l’any 97 es va enbutxacar diners dels alumnes d’un màster que es feia amb l’escola de postgrau de la UAB, per cert impossible de demostrar, o sigui ja tenim de tot: excel·lència professional del gàngster.

Deixa un comentari