Passar fred per les retallades?

calefaccióEn plena onada de fred siberià hem tingut coneixement que al CAP Manso dimarts i dimecres han treballat sense calefacció, no perquè hi hagués una averia detectada al sistema sinó per les “retallades”, segons informaven els responsables del servei.

MC va contactar de forma immediata amb la Direcció d’Infrastructures i Serveis Tècnics de l’ICS per informar d’aquesta situació i reclamar una solució urgent.

Afortunadament, l’endemà s’havia resolt la incidència i el personal de Manso podia treballar en condicions dignes, però sense rebre cap mena d’aclariment respecte el motiu d’aquesta “retallada” de subministres. Els responsables del servei reiteraven que seguien ordres de Salut.

El sindicat demana a tots els seus delegats que informin de qualsevol situació que comporti un risc per la salut dels treballadors –i els pacients- dels centres. Si no és a causa d’una incidència tècnica, no hi ha justificació possible per una apagada dels serveis bàsics (calefacció, fontaneria, etc.) en el lloc de treball. Encara menys si el país es troba en alerta per l’onada de fred més intensa dels darrers anys.

En cas de produir-se una situació d’aquest tipus en qualsevol centre de salut, Metges de Catalunya prendrà mesures i presentarà la denuncia corresponent a la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) perquè intercedeixi davant les gerències i el propi departament de Salut.

2 pensaments sobre “Passar fred per les retallades?

  1. Retroenllaç: Passar calor per les retallades? | Sindical al dia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s