15 o 45?

El tancament nocturn de 21 Punts d’Atenció Continuada (PAC) a Castella-la Manxa ha comportat nombroses crítiques i mostres de rebuig per part dels usuaris i dels ajuntaments dels municipis afectats per aquesta mesura.

La presidenta autonòmica, María Dolores de Cospedal, va justificar la decisió afirmant que el tancament dels serveis nocturns d’urgències afectaven a una població “molt petita” i que els habitants d’aquests municipis disposen d’aquests mateixos serveis a una distància de 15 minuts.

La realitat, però, és diferent. Un vídeo gravat davant de notari demostra que la distància entre les poblacions pot arribar fins els 45 minuts, circulant per perilloses carreteres secundàries en què la velocitat màxima permesa no supera els 30 quilòmetres per hora en alguns trams.


Per ara, el Tribunal Superior de Justícia de la comunitat autònoma ha suspès cautelarment la mesura davant la denúncia presentada per l’alcalde de Tembleque (Toledo), una de les poblacions que s’havia quedat sense urgències nocturnes. La Junta de Castella-la Manxa ja ha anunciat que recorrerà la decisió judicial.

Un pensament a “15 o 45?

  1. M’agradarïa saber si això s’ha fet a llocs de Catalunya amb orografia semblant, i sinó, a què esperem? Això formaria part de la MBE 😉

Deixa un comentari