RD 20/2012: Estat d’excepció

La nova bateria de mesures d’ajustament anunciades pel president del Govern, Mariano Rajoy, afegint-hi aquelles que van aparèixer per sorpresa al BOE de dissabte, situen els treballadors públics en un estat d’excepció. Assistim a una pèrdua de drets sense parangó alhora que s’estigmatitza la condició de funcionari, responsabilitzant-lo del dèficit públic.

Els funcionaris perdran la paga extra de Nadal, veuran reduïts a 3 els dies de lliure disposició a partir del 2013, i es disminuirà també la prestació d’incapacitat temporal (IT) que reben durant els 20 primers dies de baixa.

El govern català encara no ha aclarit si la retallada espanyola s’afegirà a l’aprovada el passat 15 de maig per la Generalitat, que redueix un 5% el sou dels empleats públics.

MC ha exigit la retirada d’aquesta retallada salarial tal com va prometre el president de la Generalitat, Artur Mas, quan va afirmar que la mesura només es modificaria en cas que el Govern central decretés una retallada generalitzada de les nòmines dels  funcionaris del conjunt d’Espanya.

Metges de Catalunya i la resta de sindicats professionals de la sanitat catalana (SATSE, SAE i FESITESS-Catalunya), han elaborat un manifest conjunt de rebuig a les reformes i han expressat el seu suport a les concentracions convocades per demà dijous 19 de juliol.

Un pensament a “RD 20/2012: Estat d’excepció

  1. Retroenllaç: Paga extra de Nadal | Sindicat al dia

Deixa un comentari